Fuglefjellet

Runde er Norges sørligste fuglefjell. Og det ser ut som honning og himmel. Vi har tatt på oss litt av en oppgave, vi i Hold Norge Rent. Å skulle sørge for å holde hele landet rent liksom. Sammen med Runde Miljøsenter arrangerer vi ryddeaksjon, foredrag, lunsj og båttur 11. mars.  Og det er nok å ta av. Så gøy er det å rydde marint søppel på Runde. Fuglene har ikke kommet tilbake til fuglefjellet på Runde enda, men om ikke lenge våkner fjellet til liv.  Ferdselsforbudet starter normalt sett 15. april i Norge, men på Runde inntrer den allerede 15. mars. Et tips som alltid kommer opp fra YouTubere, bloggere eller reiseeksperter om hvordan du kan reise mer – “Få deg en jobb du reiser mye i.” En sånn jobb har jeg, og jeg får reist rundt til mange fantastiske steder.  Runde minner om Færøyene. Tross for vakkert landskap og vakker utsikt. Søppel dukker opp over alt, spesielt på uberørte og i sårbare områder. Charlotte jobber på Runde Miljøsenter. Hun tok meg med på tur i fuglefjellet. Hvordan har denne flasken med is-te forvillet seg opp i fuglefjellet? Flydd kanskje? På turen møtte vi på Statens naturoppsyn. Som var ute og – ja – hadde oppsyn. ]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *