2016 i bilder

I februar lekte jeg fyrvokter på Homborsund fyr. I mars holdt Christine og jeg foredrag i Molde. På veien tilbake til Trondheim tok vi oss en roadtrip for å besøke Atlanterhavsveien. Spiten og brua. I påska besøkte jeg Færøyene med Laurent. Vi tok båt til Færøyene fra Danmark. Vi tilbragte omtrent like mye tid på båten som vi gjorde på øyene. De berømte klippene Risin og Kellingin. Et bilde som oppsummerer Færøyene ganske godt. I mai var det strandrydding for alle penga. Her fra Trondheim. Men også litt tid til SUP på Californebu med Simon og Andreas. I juni tok Lise, Mari og jeg (Hold Norge Rent) Hurtigruta fra Trondheim til Tromsø. Underveis hadde vi strandrydding i Lofoten sammen med ekspedisjonsteamet til Hurtigruta. Var på topptur i Bodø. Og strandrydding i Tromsø før vi dro på Avfallskonferansen. I juni ble det også tid til litt kajakkpadling. Med pappa. Og litt seiling med Erlend og Eimantas i Oslofjorden. Graveyardskiftet har de beste belønningene. Hengekøye med Erlend i, funker fint som genoa. Siv på vei til Træna og eXXpedition Arctic 2016. I juli startet eXXpedition Arctic. Vi startet på Trænafestivalen med strandrydding. Foto: Siv-Erika Jacobsen Og masse dansing i midnattssol. Og utdeling av Infinitum-magasinet etter konsert. Foto: Siv-Erika Jacobsen Så kom vi oss endelig til Lofoten. Hvor vi bodde på Trevarefabrikken. Her flott representert ved Tora. Foto: Siv-Erika Jacobsen Ellers ble det seiling. Mye strandrydding. Christine “Venus” Spiten Strandtelting. Tangjakt med Angelita. Foto: Siv-Erika Jacobsen Som vi lagde digg mat av. Foto: Siv-Erika Jacobsen Foto: Siv-Erika Jacobsen Som vi serverte under havfesten på Trevarefabrikken. Foto: Siv-Erika Jacobsen På havfesten holdt jeg appell om havet, marin forsøpling, resirkulering og panting. Foto: Siv-Erika Jacobsen Anna Kajander spilte.  Foto: Siv-Erika Jacobsen Rigmor kom ombord på eXX-teamet under havfesten og ble med resten av turen. Foto: Siv-Erika Jacobsen Tora og Marte koser seg. Foto: Siv-Erika Jacobsen Skikkelig supergod steming. Resten av turen besto av mye strandrydding. For det trengs. Pant alt, folks. I august dro jeg til Canada for å delta på verdens største kollektive prøvetakning av mikroplast i historien. Sammen med masse kule ungdommer tok vi vannprøver og tok prøver med mantatrawlen. Lake Ontario utenfor Toronto. Det ser ut som havet, men det er en innsjø. Prøvene viser skremmende høy konsentrasjon av mikroplast. Faktisk større enn i gyrene. Etter dager med prøvetaking og analyser ble det tid for leking sammen med damene jeg krysset Atlanterhavet med i 2014. Her leker Diana og jeg på SUP på Windmill lake. På Windmill Lake har min venninne Jennifer åpnet en wakeboardpark. Jeg fikk også tatt meg en tur til Niagara falls. Ble med på den ganske våte båtturen der. Dro på “fjelltur” i Montreal med barndomskamerat fra Krisitansand, Lars Erik. Det aller beste med Canada, var de folka her. Diana, Jennifer og Elaine. Venner for livet fra da vi krysset Atlanterhavet sammen. I september var vi på tur med Infinitum Movement-ambassadørene utenfor Narvik. Heng laust. I oktober var Thomas, Magnus og jeg på tur i Østmarka. Enda mer oktober. Strandliv i dunjakke . Sjøsanden i Mandal med Maria i Magasinet Villmarksliv. Norges brannskole i Fjelldal i desember. Hvor jeg sammen med Eirik og Fredrik i WWF… … var på kurs i oljevernberedskap. Siste turen i 2016 var i felt med jobb. En befaring i Vestby sammen med Naturvernforbundet. Godt nyttår, og velkommen 2017. Takk til: Stormberg, Infintium Movement, Plastreturs miljøprosjekt, Grønne Jenter, Hold Norge Rent, eXXpedition, Naturvernforbundet, WWF, Hurtigruten, Trevarefabrikken, Christine Spiten, Siv-Erika Jacobsen, Tora Drægni, Rigmor Solnes, Marte Leane Bleken Klemetsdal, Laurent Thomas, Andreas Dahl, Simon Stumse, Erlend Tellnes, Eimantas Matulaitis, Mari og Lise, Angelita Eriksen, Jennifer Pate, Dr. Elaine McKinnon, Diana Papoulias , Lars Erik Eriksen, pappa og Thomas Larsen.]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *