Min første vinternatt

Jeg er også litt redd. Jeg har jo ikke vært ute en vinternatt før. Jeg er redd for å drite meg ut. Redd for å virkelig kødde det til. Redd for gnagsår og kulde. Likevel, aller mest så gleder jeg meg. tur Vi brukte lang tid på å pakke. Jeg var usikker på hva jeg skulle ha med, og hvordan jeg skulle pakke sekken. Det aller viktigste er å holde seg varm.                              – Fin beautybag, Malin… Eh, den kan du la ligge igjen. Dag Inge ser på meg med et spydig smil om munnen. Og jeg som var så sikker på at jeg bare hadde pakka det aller viktigste. Du vet, deodorant, strikk og solkrem og sånt. Jeg fikk tryglet meg til å få med tannbørste. Jeg kommer til å skrive mer om utstyr senere, men må si takk til jentene på Jentesport for veileding innen jenteting på tur. For eksempel denne BH-en i ull. Jeg tviler på at jeg hadde klart meg uten. ull Vi gikk. Oppover og oppover på ski. Enda mer oppover. Jeg kommer til å få en utrolig fin rumpe, altså. Etter omtrent 50 meter tryna jeg. Det skulle bli flere av dem, gitt. Akkurat da jeg tryna møtte vi på dama i nabohuset. Hun syns nok Dag Inge hadde valgt en litt krevende løype for en nybegynner. Skiferdighetene var faktisk ikke så katastrofale som jeg fryktet. Det gikk jo oppover, men det gikk ikke like smooth nedover. cecilie ski Fjellski for dummies Når du skal oppover er det veldig ålreit med feller under skiene. Finn en rytme. Jeg sang på sangen South Australia av The Pogues inni meg for å finne rytmen. Sang litt høyt også, men da lo bare Dag Inge av meg. Tilbake til fjellski; rett i ryggen, balansepunktet på midten. Det er der fellene er. Om det blir bratt, ta korte steg. Da vi skulle ned fra camp tok vi av fellene. Å tryne med en 15 kilos sekk på ryggen er ikke noe å trakte etter. Det gjør det særs krevende å komme seg opp. Jeg snakker av erfaring. Derfor, hold deg på beina ved å ha den ene skien litt fremfor den andre og ha knekk i knærne. Memo to self: Du lærer av å tryne. Øv mer! Min første vinternatt Bad ass villmarking Dag Inge insisterer på at vi skal sove uten telt. Under åpen himmel. Hard core start, gitt. lager bål Vi stekte pølser, åt sjokkis og drakk solbærtoddy. Mørkt blir det midt på vinteren. Ofte ganske tidlig, hvilket gjorde at vi krøp oppi soveposen ganske tidlig. Det tok ganske lang tid før jeg sovnet. Vi skravla jo ganske lenge. Hunden Shan lå ved føttene mine hele natta. Jeg frøs ikke. Jeg sovnet, og våknet av kalde snøfnugg i ansiktet. Det hadde begynt å snø. Ved hjelp av skistaver og jakker fikk vi laget oss en improvisert gapahuk. Jeg sovnet igjen, og våknet til den vakreste natur. Det var morgen, og det var min tur til å tenne bål og lage frokost. Når sant skal sies så var det jeg som laget bålet, men det var Dag Inge som fant ved og kvist. bål frokost Jeg har vært ute én vinternatt før.]]>

2 thoughts on “Min første vinternatt

  1. Du er så tøff! Ser at bloggen (nettsiden?) har fått overhaling og det kler den. Jeg drar nok ikke ut på vinteren, men får mer lyst til å dra på skogstur i ferier med litt høyere temperatur når jeg leser om turen din. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *