Kjære dere som får betalt for å drive med egen hobby, kunstnerne.

Jeg bare kødda. Kjære dere som får betalt for å arbeide som alle andre yrkesgrupper, kunstnerne.

Kjære filmskapere, malere, tegnere, manusforfattere, teaterregissører, skuespillere, musikere og dansere. (Jeg har sikkert glemt mange, men dere skjønner tegninga.) Jeg vil bare si takk. Takk for at dere gjør tilværelsen litt mer ålreit.

Julia Brännström (FPU) mener at kunstnere ikke skaper verdier. “Hva får samfunnet igjen for disse fullt arbeidsføre kunstnerne?”, spurte hun FRPs landsmøte i 2011. Egentlig ganske mye. Kunst og kultur har en egenverdi, den. En egenverdi for de som utøver den, og vi som opplever den. For meg (og for mange andre) er kunst en verdi som gir livet litt mer mening. Den verdien kan ikke telles. Den kan ikke måles, men den er der. Helt klart. For jeg kjenner den. Jeg kjenner følelsen av hvor mye den tilfører livet mitt. Takk.   560292_10151472207520244_244658194_n Utklipp fra Fædrelandsvennen: Malin (16 år) spiller teater på Agder Teater.]]>

2 thoughts on “Kjære dere som får betalt for å drive med egen hobby, kunstnerne.

  1. Takk! det gjorde godt i brystet og lese dette. Det er så deilig og få vite at det man driver med blir satt pris på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *