Klimaengasjement, en sommeraktivitet

Foto: Luka Tomac Det er den kalde vinteren som blant annet får skylden for at klimasaken mister støtte i folket, skriver Mandag Morgen. Jeg tror mange nordmenn forveksler vær og klima. Vi kan ikke sammenlikne dagens vær, med den langsiktige globale oppvarmingen. Globalt har januar vært en veldig varm måned. Knut Alfsen i Cicero forteller at 2009 globalt sett var et av de varmeste årene noen sinne. Siden 1880 har den globale gjennomsnittstemperaturen steget med 0,8 grader. De siste 30 årene har temperaturen i snitt steget 0,2 grader hvert tiår. FNs klimapanel fastslo i sin siste hovedrapport at det er 90 prosents sannsynlighet for at klimaendringene vi er vitne til, er menneskeskapte. Det er en enorm utfordring vi står ovenfor. Klimaendringene er i gang, og mennesker over hele verden kjenner dem allerede på kroppen. Å gamble på at at forskerne tar feil, blir som å leke russisk rulett med verdens fattigste og fremtidens generasjoner. Det er ikke en sjanse jeg er villig til å ta. Undersøkelsen som er gjennomført av You Gov, resluterer med at mediaoppstyret rundt FNs klimapanel og kunnskapsløse journalister også må ta sin del av skylden for det labre klimaengasjementet Kritikken mot FNs klimapanel er blåst opp, fullstendig ut av proposjoner. Jeg syns Alfsen sier det godt; ” Klimafornekterne slår ned på noen enkeltfeil i dokumentet, og så forkaster de hele dokumentet. Det er feil i ethvert leksikon, men det betyr ikke at hele leksikonet er feil.” Leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken uttaler at selv om klimasaken diskuteres blant forskerne, er enigheten overveldende blant verdens ledende klimaforskere om at klimatrusselen er reell. Vi kan fortsette blame-gamet, hvem har skylda for at norges befolkning har mista engasjementet? Jeg føler jeg aldri har ropt ”WARNING” høyere enn nå. Kan vi skylde på likgyldigheten, sofaen eller er engasjement forbeholdt sommersesongen? Politikerne må ta sin del. Vi har en tiltro til at lederne våre skal gjøre nettopp det, lede oss. I utlandet får Norge skryt for ambisiøse klimamål, og kroner oss som klimakonge. Norge har ikke verdens beste klimapolitikk, vi er verdensmester i klimaretorikk. Selvsagt tror ikke landets befolkning at vi står ovenfor en krise, når lederne våre ikke gjør noe for å løse den. Politikerne må handle. Og til slutt, jeg tror folk sjøl må ta sin del. Tør du ta sjansen på at forskerne tar feil? Det gjør ikke jeg. Foto: Luka Tomac]]>

2 thoughts on “Klimaengasjement, en sommeraktivitet

  1. Veldig bra – kan vi forvente at du fremover vil skrive her med litt større hyppighet enn hver tredje måned så hadde det blitt satt stor pris på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *