En svipptur til Middelhavet

Se en liten film fra sommerleiren i Kroatia her. Det var nesten blitt høstlig  i hovedstaden. Det var da Eirik og jeg tok turen til Solta Island utenfor Split i Kroatia, for å redde verden et par dager derfra. 30 grader i skyggen klokka åtte om morgenen, 25 grader i vannet og uten en eneste sky på himmelen diskuterer 60 ungdommer fra 26 ulike nasjoner hva vi kan bidra med for å løse de globale miljøproblemene. Det er Young Friends of the Earth Europa (YFoEE) som arrangerer sommerleir. Dette er et nettverk av miljøvernorganisasjoner for ungdom i Europa, litt sånn Europa Natur og Ungdom. [caption id="attachment_94" align="aligncenter" width="476" caption="Foto: Young Friends of the Earth Croatia"]Foto: Young Friends of the Earth Croatia[/caption] Det er mye som skjer om dagen, kan man si. Vi har akkurat fullført vår egen sommerleir, Oppland har hatt klimacamp i Jotunheimen, vi har hatt 100 frivillige på Øya-festivalen og det er valg i september. Ved siden av det har verden feber og planter og dyr forsvinner fra verdens natur. Veldig motiverende… Det er ikke lett å ta seg fri over lengre tid, og derfor var Eirik og jeg i Kroatia i bare to dager. En liten svipptur til Middelhavet. Sammen med europeisk ungdom diskuterer vi de internasjonale klimaforhandlingene i København, biomangfoldåret i 2010 og alle de andre miljøproblemene verden står ovenfor. Det er deilig å møte andre kids som er like engasjert i klima og miljø som oss selv. Innputt av erfaringer og kunnskap fra andre organisasjoner gir helt ny motivasjon til å arbeide videre. Et turkis hav, frodig natur, sol og varme, hjelper også på, gitt. På veien ned mot stranden kan man plukke druer og fiken i kanten av grusveien. Mentaliteten til folket ved Middelhavet (laid back – ta det som det kommer) blir praktisert. Samtidig får man til konstruktive diskusjoner, og kommer til konklusjoner som både er viktig for nettverket YFoEE selv, men også i forhold til vårt arbeid opp mot de ulike politiske sakene. Nå har jeg fått ny Syd-Europeisk energi. Jeg er kampklar mot den skitne oljeindustrien, og motivert til å jobbe for en ny ambisiøs klimaavtale. Nå kan jeg stå på barrikadene til Dovre faller. [caption id="attachment_96" align="aligncenter" width="457" caption="Foto: Young Friends of the Earth Croatia"]Foto: Young Friends of the Earth Croatia[/caption]]]>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *