Dude, where is my sykkelfelt?

Jeg kan ikke fordra å kjøre bil i Oslo, men å sykle er enda verre.
Enten finnes det ikke sykkelfelt i det hele tatt, eller så forsvinner sykkelfeltet plutselig.
Fotgjengere er jo ålreite. Folk med barnevogn også. Dog syns jeg ikke det er særlig stas å dele veien med dem.
Jeg syns forresten ikke det er noe ålreit å dele veien med biler, busser eller trikker heller. Jeg vil ha ett felt når jeg går, ett felt når jeg sykler og ett felt når jeg kjører bil. (Og egen trikketrasé).
Jeg har fotodokumentert en sykkeltur langt hovedsykkelveinettet i hovedstaden.

 

 

Har Ullevålsveien hovedstadens korteste sykkelfelt? Det akkurat så langt (kort) som det er på bildet.

Ullevålsveien[1]

I Uelandsgate bare forsvinner sykkelfeltet, og jeg må sykle med alle bilene i stedet. Det syns jeg er kjipt, og jeg regner med bilistene syns det samme.

Uelandsgate[1]

Torggata var ganske kjip å sykle i før det ble vedtatt at den skulle bli bilfri, men da var det i allefall bare enveiskjørt. Ved å sette hindringer ved begge innkjøringer i gata skulle det bli vanskeligere for biler å kjøre der. Det har det blitt, men det har også blitt mye mer kaos for både syklister, fotgjengere og bilister. Ja, til bilfri Torggata!
Torggata[1]

Toftesgate er egentlig veldig fin å sykle i, helt til man kommer til Birkelunden. Da forsvinner sykkelfeltet til høyre, men jeg skal jo rett frem og må dermed dele veien med trikken.
Toftesgate[1]

Og om du velger å kjøre til høyre ved Birkelunden, inn i Schleppegrellsgate, så forsvinner sykkelfeltet der også. Hvor skal jeg sykle nå a?

Schleppegrellsgate[1]

Korsgata er en del av hovedsykkelveinettet. Her er det enveiskjøring og parkering på begge sider.

 Korsgata[1]

I Kirkegata må jeg dele sykkelfeltet med trikken.  Det er ganske skummelt å ha en trikk bak seg.

Kirkegata[1]

One thought on “Dude, where is my sykkelfelt?

  1. Bra oppsummering! Her er det ting vi kan ta med videre også. Torggata (delen der biler kjører) og Korsgata (se websidepekeren) skal heldigvis gjøres noe med. I Kirkegata er det planer om å fjerne trikkesporene, så siden gata er regulert slik den er vil det da bli kun sykkelfelt der. …om noen år. Vennlig hilsen Trond Solem – Syklistenes Landsforening i Oslo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *