Hjelp, vi er innestengt

Det går treigt i Barcelona, og man bruker timesvis på å diskutere paragrafer som ikke kommer noen vei.
Mange har tidligere snakket om å stenge delegatene inne på konferansesenteret i København, dersom det blir en dårlig avtale.
I dag, da jeg skulle ut å kjøpe meg frokost hendte nettopp dette. En horde av miljøaktivister blokkerte utgangen til konferansesenteret, her i Barcelona. De spanske miljøaktivistene krever at alle rike land går inn for 40 prosent bindende kutt innen 2020, og mener også at det er uakseptabelt for forhandlingsdelegasjonene å forlate lokalet uten at man får fremgang i avtaleprosessen.

Dørene ble låst igjen med sykkellåser.

Dørene ble låst igjen med sykkellåser.

Det ble lite frokost på meg. Og delegasjonene hadde vel neppe planlagt å forlate lokalet så tidlig på morgenen, så det var egentlig ganske få som oppdaget at de var sperret inne. Likevel støtter jeg kravet til aksjonistene. Det er per nå kanskje det viktigste forhandlingsspørsmålet, om man skal komme noen vei videre.

Barcelona 023

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *